Kotisivutila

Kotisivutilapalvelu tarjoaa palvelintilaa kotisivuja varten. Kun tilaat uutta verkkotunnusta ja valitset verkkotunnuksen yhteyteen kotisivutilan (tai kun tilaat kotisivutilan jo olemassa olevaan verkkotunnukseen), sinulle luodaan uusi alikäyttäjätunnus järjestelmään. Alikäyttäjätunnus alkaa kirjaimilla vir… Alikäyttäjätunnus luodaan tietoturvan parantamiseksi, jolloin voit tilata usean eri verkkotunnuksen kotisivutilalla ja kaikkien verkkotunnuksien kotisivutilat ovat eri alikäyttäjätunnuksen alla.

Kun olet saanut kotisivutilapalvelun käyttöösi, voit käyttää haluamaasi valmista sivupohjaa tai julkaisujärjestelmää (kuten WordPress) ja siirtää sivuihin liittyvät tiedostot kotisivupalvelimelle. Pääset siirtämään tiedostot kotisivupalvelimelle käyttämällä esim. ilmaista WinSCP-tiedonsiirtosovellusta. Sovellukseen määritellään palvelimen osoitteeksi (hostname-kenttä) vhost.ihme.org, käyttäjätunnukseksi alikäyttäjätunnus (vir-alkuinen) ja salasanaksi oletuksena sama salasana kuin millä kirjaudutaan palvelunhallintasivustolle. Salasana on mahdollista myös vaihtaa palvelunhallintasivuston kautta. Myös ssh-kirjautuminen palvelimelle on mahdollista.

Kirjautumisen jälkeen löydät domains-hakemiston alta kotisivusi osoitteen. Eli esim. domains/yritys.fi jolloin sekä www.yritys.fi että yritys.fi ohjaavat automaattisesti samaan paikkaan. Voit siirtää tai luoda sivuston vaatimat tiedostot (esim. html-tiedostot tai julkaisujärjestelmän, kuten WordPress, asennustiedostot) tämän hakemiston alle.

Halutessasi ottaa käyttöön esim. WordPress-julkaisujärjestelmän, voit tehdä asennuksen joko itse noudattamalla julkaisujärjestelmän mukana toimitettavia asennusohjeita tai antaa ohjelmiston asennus- ja ylläpitotyön meille. Olethan tarvittaessa yhteydessä myyntiimme niin keskustellaan tarkemmin tarpeisiisi soveltuvasta räätälöidystä ratkaisusta.

Scroll to Top