Nimipalvelu

Nimipalvelu on tärkeä verkkotunnuksien toiminnan kannalta sillä nimipalvelun avulla verkkotunnuksen osoite (esim. www.yritys.fi) muutetaan tietokoneiden ymmärtämäksi IP-osoitteeksi, joka kertoo teknisen sijainnin verkossa että mihin palvelimeen esim. selainohjelmiston tulee ottaa yhteys jotta kotisivut aukeaisivat.

Kun tilaat uuden verkkotunnuksen IT Ihmeeltä, verkkotunnukseen sisältyy aina myös nimipalvelu. Nimipalvelua pääset hallitsemaan palvelujenhallintasivuston kautta kirjautumalla sisään omalla käyttäjätunnuksellasi ja valitsemalla navigointipalkista kohdan “Nimipalvelu”.

Pääsääntöisesti asiakkaan ei tarvitse itse tehdä muutoksia nimipalveluun, sillä esim. uuden kotisivutilan määritykset päivittyvät nimipalveluun automaattisesti. Halutessaan asiakas voi kuitenkin lisätä nimipalvelun kautta A, AAAA, CNAME, MX ja TXT -tietueita. Varmistathan että ymmärrät nimipalvelun yleiset tekniset perusteet ennen tietueiden muokkausta. Tarvittaessa asiakastukemme auttaa mielellään.

Scroll to Top